Blogger Widgets

2014. augusztus 16., szombat

Most akkor mi mikor játszódik?


Sziasztok!

Az Árnyvadász világ immáron 9 megjelent regényből és sok-sok kiegészítő történetből áll, nem is beszélve az eddig még meg sem jelentekről. Ráadásul különböző korokban kapcsolódunk be az egyes történetekbe, így elég nehézzé válik követni, pontosan mikor is játszódnak az egyes történetek.

Cassie újfent válaszolt a kérdésre, erről következik most egy kis összefoglaló, a TMI-ra és a modern kor időpontjaira fókuszálva. Vannak benne spoilerek is, ezeket jelezni fogom, aki még nem olvasta a CoHF-et, azt inkább hagyja ki! 


Csontváros - 2007 augusztusa
Hamuváros - 2007 szeptemberének eleje, néhány nappal, max. egy héttel a Csontváros vége után
Üvegváros - 2007 szeptemberében indul, a Hamuváros vége után egy héttel. Az egész könyv 1,5-2 hét eseményeit öleli fel, látszik, hogy épp elkezdenek sárgulni-barnulni a levelek a fákon.
Bukott angyalok városa - Október közepén indul (fent vannak a Halloween dekorok, és Simon is említi a hónapot), október harmadik vagy negyedik hetén ér véget. Illetve a könyvben azt is említik, hogy Clary 7 hete kapja az Árnyvadász kiképzést.
Elveszett lelkek városa - A prológus októberben játszódik. Az első fejezet két héttel később, november második hetén. (Ebben az évben október 5 hetes volt.)
INNENTŐL MENNYEI TŰZ ÉS A HERCEGNŐ SPOILEREKET TARTALMAZHAT A BEJEGYZÉS! Nem óriásiakat, de azért szóltam...


Mennyei tűz városa - December elején indul és december végéig tart. A történet elején a szereplők karácsonyi ajándékokat keresgélnek, az utolsó fejezet pedig pont karácsony napja előtt ér véget. 

És aztán:
A hercegnő epilógusa 2008 januárjában játszódik, a CoHF utolsó fejezete és a CoHF epilógusa közötti időben. 
A CoHF epilógusa: 2008 májusa. Említik is, hogy május van, a sulinak majdnem vége stb. Látjuk Tessát és Jemet az esküvőn, miután januárban találkoztak.

A Mesék az Árnyvadász Akadémiáról 2008 májusa és 2013 augusztusa között játszódik.

A Lady Midnight pedig 2013 augusztusában indul. (Furcsa módon pont abban a hónapban, amikor bemutatták a Csontváros filmet, de ez véletlen.) 

1 megjegyzés:

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets