Blogger Widgets

2014. február 24., hétfő

Némi összefoglaló a TLH kapcsolatokról...


Sziasztok!

Nagyon úgy tűnik az eddigi információink alapján, hogy a TLH mindegyik Cassie könyv közül a legbonyolultabb kapcsolati hálójával rendelkezik majd. Egyrészt fejben kell tartanunk, ki kinek a leszármazottja a Pokoli szerkezetek szereplői közül és természetesen azt, hogy kinek a testvére, unokatestvére stb. Kapunk parabatai párokat is, rögtön kettőt. Ezenkívül össze-vissza szerelmi szálakat, amelyeknek a végkifejletét elméletben már tudjuk a családfáról, így ezt is fejben kell tartanunk. (Bár Cassie szerint nem mindig szabad hinni neki.) Ezenkívül a Szép remények feldolgozásáról van szó, úgyhogy az sem árt, ha tudjuk, ki kinek a megfelelője az eredeti Dickens műből. 
Ez tipikusan az a könyv, amiben rengeteg szereplőt kapunk majd, és elvileg mindenki ismer mindenkit és mindenki kapcsolatban van valamilyen módon valakivel.

Tehát, először két kis segítség a kapcsolatok átlátásához:




Kapaszkodjatok meg, mert ez bonyolult lesz!

Kezdjük azzal a szereplővel, akit a leginkább főszereplőnek nevezhetünk:

James Herondale Will és Tessa fia. Az ő testvére Lucie Herondale. Cordelia James húgának, Lucie-nak a parabatai párja, Jem nagybátyjának a lánya. Cordelia 10 éves kora óta bele van zúgva Jamesbe, ám a fiú nem őt, hanem Grace Blackthornt szereti. (Arról nincs infónk, hogy James tudja-e, hogy Cordeliának tetszik.) Mindenesetre a végkifejlet a családfa szerint az, hogy James és Cordelia összeházasodnak, így Herondale-Carstairs házaspár születik. És nem mellesleg az ők egyenes ági leszármazottja Jace.
Jamesnek van egy parabatai párja, Matthew Fairchild. Matthew nagy valószínűséggel Charlotte és Henry fiatalabb fia, Charles Fairchild öccse. Tudjuk, hogy Matthew-nak furcsa kapcsolata van Grace-szel, azzal a Grace-szel, akibe James szerelmes.

Lucie Herondale parabatai párja Cordelia Carstairs, ezzel újabb Carstairs-Herondale parabatai párosunk van. Lucie írónő, és nagyon úgy tűnik, hogy szereti a rejtélyeket, így nyomozni kezd Jesse Blackthorn halálával kapcsolatban. Jesse elvileg halott eddigre, de a családfa szerint nagyon is él, ugyanis ő lesz az, aki majd Lucie férje lesz. Az ők egyenes leszármazottai azok a Blackthornok, akik a TDA főszereplői. 

A már előbb emlegetett Jesse Blackthorn Tatiana Lightwood fia. Tatianának van egy gyámleánya, a már sokat emlegetett Grace, akinek furcsa kapcsolata van Matthew-val, és akibe James szerelmes, de ezt a lány nem viszonozza. Tudjuk, hogy ő végül Christopher Lightwood felesége lesz, az ők egyenes ági leszármazottai Alec, Izzy és Max. 

Christophernek egyébként van két testvére, róluk nem sokat tudunk. Anna elvileg nagyon kifinomult, Alexander pedig ekkor még kisfiú. Róluk még azt kell tudni, hogy a Lightwood családnak az az ága, amely Gabriel és Cecily Lightwoodtól származik, szóval ők unokatestvérei Lucie-nak és Jamesnek, illetve Jesse Blackthornnak is, szegről-végről pedig még Grace-szel is, akit végül ugye Christopher elvesz. (És persze unokatestvérei a másik Lightwood ágnak is, Sophie és Gideon gyermekeinek, de róluk kevesebb szó esik.)

Nem esett még szó Cordelia Carstairs bátyjáról, Alastairről. Ő az, aki örökli azt a bizonyos tőrt, amit láthattunk A hercegnő végén. Ez már csak azért is fontos, mert bár nem tudjuk, végül ki lesz a párja, azt igen, hogy egyenes ági leszármazottja Emma Carstairs, aki a TDA női főszereplője, és aki szintén magáénak mondhatja ezt a bizonyos tőrt. Azt is megtudtuk, hogy Will azt szeretné, ha a lánya, Lucie Alastair felesége lenne, de tudjuk, hogy ez a kívánsága nem teljesül. Helyette a másik gyereke jön össze Alastair testvérével, így végül is megvalósul a Carstairs-Herondale lagzi.

Alastair legjobb barátja Charles, akit már szintén emlegettem. Charles szeretné követni édesanyját a Konzuli poszton, nem tudjuk, hogy ez sikerül-e neki. De nagy eséllyel az ő leszármazottai Jocelyn és Clary. (Ez azért nem 100%, mert Matthew leszármazottai is lehetnek, de a hajszíne miatt Charles tűnik valószínűbbnek.) Henry jobb szeretné, ha Christopherrel lenne jóban, aki nagy valószínűséggel valamiféle tudós, az eddigi ábrázolásai alapján legalábbis erre következtethetünk.

Hasznos linkek:
Összegyűjtött infók a TLH-ról
Mit tudhatunk meg a családfáról?

7 megjegyzés:

  1. Szia!
    Köszi az összefoglalót! Szuper lett! Ezek miatt az infók miatt egyre jobban várom a TLH-t. :)
    Amúgy nekem furcsa, hogy Matthew-ról még nem derült ki, hogy tényleg Charlotte-ék fia-e. Azt jutott az eszembe, hogy a furcsa kapcsolat Grace-szel lehet az hogy féltestvérek. Mivel mindketten szőkék a fanartokon. (Még ha nem is ugyanaz az árnyalat.) Pedig Charlotte barna, Henry pedig vörös.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nincs mit. :)
      Egyébként nem rossz ötlet, de azért tartom valószínűtlennek, mert ez azt jelentené, hogy vagy Charlotte vagy Henry félrelépett. Ez pedig nem tűnik valószínűnek.
      De majd meglátjuk. :)

      Törlés
  2. Azt én sem hiszem. Nem is erre gondotam, hanem hogy nincs más Fairchild rokon? Mármint, hogy Matthew nem az ő gyerekük csak rokon és /vagy/ a szülei meghaltak ezért örökbefogadták.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs ez most ugrott be, miután elküldtem, hogy lehet az is a "furcsa kapcsolat" hogy mindkettőjüket örökbefogadták.

      Törlés
    2. Nem tudjuk, hogy van-e, de Cassie többes számban beszél Charlotte-ék gyerekeiről, szóval valószínűleg az övék.

      Törlés
  3. "James Herondale Will és Tessa fia. Az ő testvére Cordelia Carstairs," Bocsánat, de ezt elírtad, vagy én értelmeztem valamit rosszul?

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets