Blogger Widgets

2013. szeptember 26., csütörtök

Itt a CoHF ideiglenes borítója!!!


 Sziasztok!

Na, megérkezett a Mennyei tűz városa placeholder borítója. Ez azt jelenti, hogy ez nem a végleges borító, hanem csak a helyettesítő, amit a nagy könyváruházak oldalán láthattok majd, amíg ki nem jön a hivatalos borító.

A háttér nagy eséllyel marad, de természetesen a felirat helyett szereplők lesznek. Cassie most azt írta, nem árulhatja el, kik, de korábban utalt rá, hogy ketten lesznek, és az egyikük Clary. 

Azt is elárulta, hogy a Who Will Survive? (azaz Ki fogja túlélni?) felirattal ne ő állt elő, de tetszik neki. Illetve csak hogy kicsit tovább borzolja az idegeinket, elmondta, hogy a Mennyei tűz városa belső borítójába nyomtatnak majd valami meglepetést. 



Az mindenesetre már most látszik, hogy a borítót két részre oszthatjuk:
Az alsó rész lángokból áll össze, ez nyilvánvalóan a mennyei tűzre utal, azaz ebben is megjelenik a cím, illetve a könyv valószínűsíthetően egyik fő motívuma. 
A felső rész ezzel szemben sötét, már valószínűleg a háború pusztítását láthatjuk, a felperzselt földet, esetleg a démoni világokra is utalhat. Ha utóbbi, akkor a kontraszt egy újabb jelentést is kap: a mennyei erők (a mennyei tűz) és a démoni világ csap össze egymással. 
Cassie azt is elárulta korábban, hogy a Mennyei tűz városa után az Árnyvadászok világ már nem lesz ugyanolyan, valami alapjaiban megváltozik majd benne, így a későbbi sorozatokban már kissé más világgal találkozunk. A tűz akár ezt is szimbolizálhatja, a megújulást, a hamvakból való újjáéledést. Hiszen az kétségtelen, hogy a Mennyei tűz városa után az Árnyvadászoknak egy nagy trauma, egy veszteségekkel járó háború után kell talpra állniuk és újjá építeniük a világukat. 
A tűz még valamit kifejezhet, méghozzá a tudást. Cassie korábban már beszélt róla, hogy az utolsó részben megismerhetünk más világokat is, könnyen lehet, hogy Claryék ezúttal valamelyik démoni világba is eljutnak, erre utaló jelek már vannak. Az sem kizárt, hogy az angyalok is nagyobb szerepet kapnak majd, ha pedig ezek bármelyike megtörténik, akkor mindez olyasmi lesz, ami felülmúlja az Árnyvadászok addigi tudását. 
A tűz ezenkívül jelenthet megtisztulást is, így akár az Árnyvadászok azon küldetésére is utalhat, hogy meg kell tisztítaniuk a világot a démonoktól. 
Illetve végül egy idézetről sem szabad elfeledkezni, ami olyan fontos szerepet játszott az Elveszett lelkek városában, miszerint Sebastian porrá akarja égetni a világot. Márpedig minden bizonnyal ezt a tervét még nem adta fel. 
Az pedig már csak apróság, hogy a Clockwork Princessben is hányszor és milyen változatos formákban tűnt fel a tűz eleme, nem szeretnék spoilerezni, de hamarosan ti is olvashatjátok. Érdemes lesz odafigyelni ezekre, hiszen a tűz motívuma abban a kötetben is fontos, könnyen meglehet, hogy ez is egy újabb dolog, ami összefűzi majd a két eddigi Árnyvadász sorozatot.

(Jaj, és nem tehetek róla, csak személyes megjegyzés. Csak nekem jutott eszembe a borítóról Mordor?)

6 megjegyzés:

  1. Csontváros? Nem Mennyei tűz város? ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi, még filmes befolyásoltság. Javítottam, és köszi! :D

      Törlés
  2. Who will survive? - Nobody.
    Jelenleg csak ennyit tudok hozzáfűzni a dologhoz jelenleg, kicsit félve gondolok erre a könyvre, mert eddig minden nagyobb lélegzetvételű sorozat végén a kedvenceim haltak meg :(

    VálaszTörlés
  3. Istenem...ez a nő aztán tudja hogyan kell kínozni a rajongókat.... valahogy úgy érzem, hogy a sorozat végén vagy nagyon imádni vagy nagyon utálni fogom :D :D
    Hogy ez a borító mennyire vészjósló :/ :/
    Kezdek rettegni a folytatástól...eddig az Üvegvárosig jutottam, nem akarom folytatni, míg ki nem jön ez a rész, de most elgondolkoztam, hogy folytassam-e egyáltalán? :( :( Na jó ez hülye és tök felesleges kérdés volt úgy sem bírom ki :D

    VálaszTörlés
  4. szerintem Clary és Sebi v Clary és Tessa (habár én meg most nagyon rá vagyok pörögve a Hercegnőre) lesz a boriton. (de szint 0% az esély mert tuti bedob valami olyat amire senki nem nem gondolt)

    VálaszTörlés
  5. Én előre rettegek, pedig tudom hogy imádni fogom. És 1000% hogy végigsírom az egészet. ♥ (Egyébként hirtelen nekem is Mordor jutott eszembe :D)

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets