Blogger Widgets

2013. október 14., hétfő

Árnyvadász kódex - A részlet fordítása


Sziasztok!

Lefordítottam az Árnyvadász kódexből tegnap kapott részletet. Íme:
(A zárójeles részek azok, amelyeket a szereplők kézzel írtak.)

Szolgálni fogok az angyalok bátorságával.
Szolgálni fogom az angyalok igazságát.
És az angyalok irgalmával szolgálok majd.

Addig, míg meg nem halok, Nephilim leszek. Nephilimként a Szövetségnek szentelem magam, és az életem és a családom Idris Klávéjának ajánlom.

(Gondoljátok, hogy az eskü lehetne hosszabb?)

(Ez nem olyan – van egy csomó törvény, és beleegyezel, hogy követed őket. Ez benne van abban a részben, hogy „a Szövetségnek”.)


Árnyvadász nevek

A legtöbb felemelkedő mondén, mint amilyen te is vagy, szereti feladni a családnevét, hogy cserébe hagyományos Árnyvadász neve lehessen. A hagyomány szerint a legtöbb Árnyvadász név összetett szó, mint ahogyan maga az „Árnyvadász” is – Ebben az esetben „árny” + „vadász”. Jonathan Shadowhunter neve nyilvánvalóan nem az volt, hogy „Árnyvadász” – ekkora egybeesés meglehetősen hihetetlen lenne.

(Nem azért, de akkor a panaszom kiszámítható volt. Kódex 1, Én 0.)

(Ez az egybeesés – hihetetlen. Mert az, hogy egy húsz méteres angyal jelenik meg neked, egyáltalán nem hihetetlen.)

Az, hogy hogy hívták Jonathan Shadowhuntert, mielőtt ő lett Raziel első Nephilimje, a történelem homályába vész. Még azt sem tudjuk, melyik országból származott. Az Árnyvadász nevet (amit korábban gyakran írtak külön, két szóban, vagy kötőjellel, úgy mint „Shadow-Hunter”) Raziel adta neki az átalakulása jelképeként. A történet több változata szerint Raziel azt mondta Jonathannak: „Néked adományozom az angyalok fényét és lángját, hogy világoljon számodra a sötétségben, midőn tenmagad és társaid lesztek az Árnyak Vadászai.”

(Mint a Masters of The Universe-ben.)

(Nem úgy, mint abban, nem.)

(Várj, amíg találkozol Jonathan Universemasterrel.)

Az Árnyvadász családnevekben van valamilyen költeményszerűség, az, hogy összeteszel két dolgot egy névvé, nem elég. A nevednek tükröznie kell valamit abból, ami te vagy, vagy honnan származol, vagy mit remélsz, mivé válsz. Azért, hogy kicsit beindítsuk az ötletáradatod, itt egy lista angol szavakból, amelyeket kombinálva összeállhat a neved. Csak válassz

5 megjegyzés:

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets