Blogger Widgets

2013. december 2., hétfő

Tss! Kacsaveszély! - Trixi alkotása


Sziasztok!

Ez a történet kicsit megkésve érkezett, de nem vagyok kőszíve, szóval:

A kacsák támadása

            Tessa és Jem épp kellemes piknikjüket töltötték a Hyde Park gyönyörű zöld pázsitján, a tópart mellett, messze a démonok és árnyvadászok világától, mikor rájöttek, hogy későre jár, és lassan besötétedik.
-          Jem, kérlek, siess! Nem szeretek sötétben a parkban lenni, mióta megtámadott minket… - Tessa elharapta a mondat végét, tudván mennyire érzékenyen érinti Jemet a téma.
-          Tudom, szerelmem, de egy percig se félj, míg itt vagyok! – mondta, majd eldobott egy kis kenyérdarabot a kacsák felé, akik a falatokra egyre közelebb araszoltak hozzájuk. – Különben is, meg tudod magad védeni, ha szükséges, végül is kiképezetek.
Tessa nem mondott semmit, csak idegesen toporgott, miközben Jem nekilátott összepakolni. Gondolatai elkalandoztak a közelebb araszoló kacsákhoz. Rossz érzés kerítette hatalmába, így mint ilyenkor mindig, megszorította a nyakában nyugodtan ketyegő kis mechanikus angyalt.
-          Nem azt mondtátok mindig, hogy a kacsák aljas állatok? – kérdezte Tessa, még mindig az angyalt markolászva.
-          Csak Will állítja ezt, miközben elfelejti, hogy ő kényszeríti szegényeket kannibalizmusra. Szerinted tudnának nekünk ártani ezek az apró, szárnyas lények? – Jem felvett egy kacsát, majd Tessa orra alá dugta. – Tényleg tudna neked ártani, ez a tollas kis lény?
Tessa már nyúlt volna a kacsa felé, hogy megsimogassa, keze már félúton járt, mikor egy ismerős hangot hallott maga mögül.
-          Tessa vigyázz! Jem dobd el azt a démont, mielőtt ráveti magát Tessára! – Will sietett feléjük, kétségbeesett arccal.
-          Ne butáskodj Will, ez csak egy kacsa! – mondta Tessa, a szemét forgatva.
-          Nem, nem az. Épp az előbb olvastam egy könyvet a démonhimlőről.
-          Nagyszerű Will, de mi köze van a kacsákhoz? – vágott közbe Tessa.
-          A végső stádiumban, ha egy bizonyos démonfajtól kaptad el, kacsává változol át. Ezek itt mind démonok! – ordította Will, majd kikapta Jem kezéből a szárnyast és elhajította.
-          Will! Ez egy madár, nem egy démon! – nyugtatta barátját Jem.
-          Akkor miért jön felénk az összes? Ezek falkában járnak!
Ahogy Will száját elhagyta az utolsó mondat, a kacsák egy hatalmas masszává olvadtak össze. Majd testet öltöttek egy hatalmas kacsává.
-          Most már hiszel nekem? – nézett Will szemrehányóan barátjára, akit ledöbbentett a látvány. – Ne csak állj ott, inkább segíts! – és ketten nekiestek a kacsaszörnynek. – Jegyezd meg! Sose bízz egy kacsában!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets