Blogger Widgets

2014. március 28., péntek

Új Lily képek


Sziasztok!

Kijött egy kulisszák mögötti kép Lilyről és szépészeti stábjával a Lucky magazin fotózásáról.

Forrás


Illetve ehhez tartozóan a hivatalos fotó is:


2014. március 27., csütörtök

Magisterium - A részletről, fülszöveg és minden egyéb


Sziasztok!

A The Iron Trial borítójával együtt kaptunk egy részletet is a könyvből, amit olvashattok ITT. A lefordításhoz
kicsit hosszú, de annyit elmondhatok róla, hogy a prológusban rögtön kapunk egy nagy rejtélyt. A főszereplőnk, Callum szülei tudnak varázsolni, és a prológusban az édesapa szemszögéből nézhetjük végig, hogyan siet családjára megmentésére. Feleségét azonban holtan találja, ahogyan az asszony testvérét is, fiát, Callumot pedig sérülten. Aztán legnagyobb döbbenetére kiderül, hogy a gyermek anyja a kardjával azt írta a jégbe: Öld meg a gyereket! 
Ezután ugrunk az időben, a már 12 éves Callum igaz rosszcsont, a városban mindenki ismeri a zűrjeiről. A varázslattól apja igyekszik távol tartani, azonban hirtelen minden megváltozik...

Fülszöveg:
A tizenkét éves Callum Hunt úgy nőtt fel, hogy három szabályt tökéletesen ismert. Sose bízz egy mágusban! Soha ne menj át egy teszten, amit mágustól kapsz. És soha ne hagyd, hogy egy mágus elvigyen a Magisteriumba. 
Call megszegni készül az össze szabályt. És amikor megteszi, az élete oly módokon változik meg, ahogyan elképzelni sem tudta.

Cassie a következőt nyilatkozta:
Az ötrészes sorozattal a 8-12 éveseket célozzuk meg. A Magisterium diákjai a főszereplők, ami egy akadémia olyanoknak, tehetséget mutatnak a varázslatok felé. Cassie azt mondta: "kicsit féltem, hogy nem fogom tudni elkapni a middle-grade történetek hangját, mivel eddig csak idősebb tiniknek írtam. Az, hogy Hollyval együtt dolgozhattam, nagyon sokat segített, hiszen ő igazi middle-grade szakértő."

Cassie a Tumblr oldalán még azt is elárulta, kik a szereplők a borítón:
Aaron középen, Callum a bal oldalon, Tamara a jobbon.

Anna Lightwood


Sziasztok!

Újabb fanart Cassandra Jeantől a TLH szereplő Anna Lightwoodról.

És egy idézetet is kaptunk mellé Annáról:
"Anna, az önbizalmával és azzal, hogy megtagadta a kettős nemi identitás létezését egy elnyomóbb korban..."


Mimi Árnyvadászként


Sziasztok!

Mimi készített egy rajzot, egészen pontosan lerajzolta magát Árnyvadászként! Íme:

Megérkezett a The Iron Trial borítója!


Sziasztok!

Megkaptuk a Magisterium címet viselő sorozat első részének borítóját, melyet Cassie és Holly Black közösen ír, és idén szeptemberben jelenik meg külföldön. 



Holnap érkezik a The Iron Trial borítója!


Sziasztok!

Cassie és Holly közös sorozatának, a Magisterium sorozatnak az első része is idén érkezik, egészen pontosan szeptemberben. 
Eddig viszonylag keveset tudtunk róla, bár azért Cassie egy-két dolgot csepegtetett. 

Mindenesetre most elárulta, hogy holnap érkezik a borító! A USA Todayban fog megjelenni, de biztos vagyok benne, hogy az Árnyvadászok gondoskodnak róla, hogy hozzánk is elérjen.


Utána pedig szeptemberig még rengeteg dolgot elárulnak majd róla. 

Ami a magyar megjelenést illeti, a madarak azt csiripelték, hogy érkezhet hozzánk is. De ez még csak csiripelés.

2014. március 26., szerda

CoHF infók Cassie-től


Sziasztok!

Cassie kapott egy kérdést arra vonatkozóan, hogy tényleg ez lesz-e az utolsó könyv a Mortal Instuments sorozatban.

A következő volt a válasza:

Nem mindenki fog meghalni a Végzet ereklyéi utolsó könyvében.

Kicsit úgy érzem, hogy mostanában sok szereplő halála került szóba a médiában (Homeland, Teen Wolf stb.), és annyi szomorúságot láttam. Amit teljesen megértek, mert a szereplők halála engem is gyakran arra késztetett, hogy bevackoljam magam az ágyba a macskámmal és egy nagy adag jégkrémmel.

Azt mondtam, hogy hat olyan szereplő fog meghalni a Mennyei tűz városában, akiket névről is ismerünk. (És volt egy nagy banner a KI FOGJA TÚLÉLNI felirattal a teaser borítón, de hogy teljesen fairek legyünk, azt nem én írtam!) És értem, hogy miért olyan idegőrlő ez nektek.

Azt hiszem, annyit mondhatok:

1) Úgy gondolom, minden halál számít. Egyik sem csupán azért történik, hogy sokkoljon, vagy ok nélkül vagy hogy azt az üzenetet hordozzák, hogy a halál teljesen véletlenszerű.
2) "No ladies are fridged." - Ez szó szerint kb. azt jelenti, hogy Egy lányt sem fagyasztottak meg. De ahogy láthatjátok, a fridged linkelve van, és ebben az esetben egy olyan szereplő halálát jelenti, aki valaki más számára fontos, és különösen szörnyű módon gyilkolják meg, és hagyják, hogy az találja meg, akinek fontos. (A kifejezés a Zöld Lámpásból jön, amiben Kyle Rayner barátnőjét a főgonosz szó szerint a fagyasztóba teszi, hogy ő találja meg a holttestét.)
3) Habár néhány halál meglepő(?) lehet, háború van, szóval nem hiszem, hogy az a tény sokkoló lenne, hogy néhány szereplő meghal.
4.) Nem az a célom, hogy tönkretegyem az életeket és mindenki érzéseit sokkoljam, csak az, hogy elmeséljek egy élvezhető történetet és hogy olyan módon zárjam le, amitől remélhetőleg az emberek azt érzik majd, jól fejeződött be a történet.
5) Nem akarom, hogy bárki úgy érezze, hogy szórakozok vele. Szeretném, ha a dolgok olyanok legyen, amit megszolgáltunk és jelentésük legyen. Nem vagy a nihilizmus rajongója. A befejezés nem kétségbeejtő. Hiszek a reményben! Tényleg. Remélem, hogy ez egy megnyugtat néhány félelmet. Azt hiszem, majd az idő - még két hónap - megmondja, hogy alakul, de a cél ez volt. 

És akkor egy kép a cicámról, aki épp a férjemet bámulja:

Jamie a BAFTA Afternoon Tea Networking Eventen


Sziasztok!

Jamie még mindig Hong Kongban van, 24-én a BAFTA Afternoon Tea Networking Event-en járt. Íme néhány kép róla és az új hajáról:

 


Lily Lancôme kampánya a legálomszerűbbek között


Sziasztok!

A Lucky magazin készített egy toplistát a tavasz legálomszerűbb kampányairól, és Lily Lancôme kampánya is köztük van! Forrás


2014. március 25., kedd

Új TLH fanart Cassandra Jeantől


Sziasztok!

A régi motorosok biztosan emlékeznek rá, hogy Cassandra Jean megrajzolta az évszakokat, és minden évszakhoz egy Árnyvadász sorozat tartozott. A TDA volt a nyár, TMI volt az ősz, a TID a tél és a TLH a tavasz. 

Kaptunk is egy tavasz verziót, ám akkor még nem tudhattuk, ki kicsoda. Ő volt az:


Most azonban kaptunk egy új tavasz képet:

Nagyobb méretért katt!

És akkor sorban a szereplők balról jobbra:
Alastair Carstairs épp Charles Faichilddal vitatkozik, Christopher és Anna Lightwood, Cordelia Carstairs és Lucie Herondale, Matthew Fairchild és James Herondale és végül Grace és Jessie Blackthorn.

Mindenesetre a szereplők között lévő kapcsolatokra nézve azért vannak árulkodó dolgok, és olyasmik, amik így a történet elején furcsának tűnnek ahhoz képest, amit családfa alapján várnánk. Pl. Christopher és Grace távolsága a képen, szinte tudomást sem vesznek a másikról. Míg Jessie és Grace nagyon össze vannak melegedve, és egyáltalán nem testvéri értelemben. Persze nem testvérek, mielőtt valaki vérfertőzést sejtene, de a jelek szerint Grace bele van zúgva. Lehet, hogy pont ezért nem érdekli James? És lehet, hogy ezért furcsa a kapcsolata Grace-nek és Matthew-nak? Esetleg a potenciálisan meleg Mattnek is tetszik Jessie? (Mattről Oscar Wilde miatt került szóba, hogy lehetséges, hogy meleg.) 
Na de ennyit a teóriáimról. 

Illetve a kép mellé Cassie egy kérdésre is válaszolt, ami arra vonatkozott, hogy milyen Charles és Matthew testvéri kapcsolata, mert az eddigiek alapján nagyon másoknak tűnnek. 

Cassie válasza:
Matthew és Charles kétségtelenül nagyon különbözőek. Érdekes a kapcsolatuk is, mivel Charles akar lenni a következő Konzul és nagyon ragaszkodik a szabályokkoz, Matthew viszont igazi szabályszegő.  


Mindenesetre ezek alapján azért tekintsünk kicsit vissza a korábbi képre is, mert sok mindenkit akkor már be tudunk azonosítani. 

Balról jobbra:
Alastair, a kisfiúról és a kísérőjéről még nem szólt a fáma, de a kisfiú nagy eséllyel Alexander Lightwood. A mellette álló lány lehetne Anna, és akkor ez azt jelentené, hogy változott a koncepciója, ugyanis ha megnézitek a képet, akkor ilyen férfias öltözetű nő a korábbi verzión nincs. Vagy pedig lehet még esetleg Barbara vagy Eugenia Lightwood. Aztán jön Lucie és Cordelia, ez egyértelmű. A mostanihoz hasonló pózban picit hátrébb nagy eséllyel Jessie és Grace, elöl pedig Matthew és James. Aztán Charles és Christopher, és most jön az érdekes rész. Ugyanis ha engem kérdeztek, a három alak a régi képen a fa alatt Thomas, Barbara és Eugenia, Gideon és Sophie gyermekei. Ez pedig azt jelentené, hogy a kisfiút kísérő alak tényleg csak Anna lehetne, szóval ez alapján majdnem biztos vagyok benne, hogy az ő koncepciója változott. Ezért is kellett új tavaszt rajzolni.  
A fa alatt álldogáló szőkét nem tudnám megmondani, viszont a csónakban Will, Jem és Tessa.

Új Lily kép


Lena Headey is...


Sziasztok!

Ez alapján a kép alapján Lena Headey (Jocelyn) simán lehetne Jamie (Jace) édesanyja. :D


2014. március 24., hétfő

Megjelenési infók


Sziasztok!

Ahogy már a Facebook oldalon is írtam, úgy láttam, van egy-két homályosabb dolog a megjelenésekkel kapcsolatban.

Mennyei tűz városa megjelenés

Annak idején kiírtam a hírt, hogy a Könyvmolyképző úgy tervezte, hogy az angol megjelenéssel együtt
érkezni fog magyarul is a Mennyei tűz városa. Aztán gyorsan hozzá is tettem, hogy kevés az esély, hogy a fordítás ennyi idő alatt elkészüljön. 
Azóta maga Kamper Gergely, a fordító is írt nekünk, hogy a könyv nagyon hosszú, és bár siet vele, szinte biztos, hogy nem készül el május 27-re. 

Annyit elmondhatok, hogy azóta többször beszéltem vele, gőzerővel fordítja a könyvet, de most már 99% eséllyel tudom mondani, hogy a május 27-i megjelenés nem fog összejönni.

Pontos dátumot pedig ne kérjetek, mert egyszerűen nem fogunk tudni mondani. Egész egyszerűen azért, mert minden attól függ, Gergő milyen gyorsan halad a fordítással, ezt pedig nagyon nehéz megjósolni. A fordítási munka kiszámíthatatlan, nem feltétlen lehet oldalszámban, karakterszámban nézni a sebességet, mert vannak nehézkesebb részek, és Gergő is emberből van, van, amikor gyorsabban tud haladni, van, amikor nem.
Amint Gergő elkészül a fordítással, a könyv repül szerkesztésre és korrektúrázásra, és utána jelenhet meg. 
Hogy ez mikor lesz, egyelőre a jövő zenéje, igyekszem majd hozni a friss híreket, hogy kb. hogy állunk, de konkrét időpontot ne várjatok! 

Bane krónikák megjelenés

A Bane krónikák megjelenését májusra tervezte a kiadó, de... Elsőbbséget élvez jelenleg a Mennyei tűz
városa, amiben Gergő nyakig van jelenleg is. A következő két Bane krónikák novella még nincs lefordítva, azaz ahhoz, hogy a CoHF előtt megjelenhessen novella, Gergőnek félbe kellene hagynia a CoHF fordítását. 
A kiadó fogja meghozni a döntést arra nézve, hogy megtegye-e vagy folytassa tovább a Mennyei tűz városa fordítását, utóbbi esetben nyilván csúszni fog a következő két Bane krónikák novella megjelenése. 


Ezekkel kapcsolatosan kis türelmet szeretnék kérni mindenkitől. Gergő is csak emberből van, neki is kell aludnia, és a minőség a legfontosabb. Annyit tehetünk, hogy drukkolunk Gergőnek és küldjük az energiát, a folyamatos panaszkodástól és türelmetlenkedéstől azonban senkinek sem lesz jobb. 


Árnyvadász kódex vs. Shadowhunter's Guide

Na, ezzel kapcsolatban volt egy kis képzavar, amit szeretnék ezúton tisztázni. 
Kiírtam, hogy érkezik magyarul a Movie Companion és a Shadowhunter's Guide. Előbbinél elég tiszta, hogy miről van szó, ez a filmes könyv, de azért hozom a borítóját a békesség kedvéért:



AZ ÁRNYVADÁSZ KÓDEX NEM EGYENLŐ A SHADOWHUNTER'S GUIDE-DAL!
(Előbbi címe egyébként angolul nem túl bonyolult módon Shadowhunter's Codex.)

A Shadowhunter's Guide a filmes könyvhöz picit hasonló, a filmmel együtt jött ki. Egy általános könyv az Árnyvadász világról, filmes képekkel és infókkal, de nem ad annyi plusz információt, mint a Kódex. 

A Shadowhunter's Guide ez a könyv:



Az Árnyvadász Kódex pedig ez:


Ahogy láthatjátok, a szerzőjük is más, míg az Árnyvadász Kódexet Cassie és a férje írták, addig a filmes Shadowhunter's Guide független Cassie-hez, nem a könyves Árnyvadász világhoz, hanem inkább a filmes Árnyvadász világhoz kapcsolódik. 

Nem meglepő módon teljesen máshogy néznek ki belülről is. A Shadowhunter's Guide színes, filmes képekkel, az Árnyvadász kódex viszont fekete-fehér, főként rajzokkal, nagyrészt Cassandra Jean alkotásaival. 

A Kódex belülről

A Shadowhunter's Guide belülről

Az Árnyvadász kódex magyar megjelenéséről egyelőre annyi infóm van, hogy Katona Ildikó az ask.fm fiókjában azt válaszolta, hogy legkésőbb ősszel megjelenik. Amennyire tudom azonban, Gergő még nem kapott semmiféle kéziratot, így igen kis esélyt látok rá, hogy erről a könyvről van szó, szerintem maga Ildikó is belekavarodott a fenti kérdésbe. Mindenesetre rákérdezek a dologra, hogy tisztázódjon a kérdés, reménykedjünk, hogy tényleg a Kódexről van szó, de ha igen, akkor én nem igazán reménykednék őszi megjelenésben, vagy ha mégis, akkor maximum késő ősziben.
Mindenesetre ami elvileg mostanság érkezik, az semmiképpen sem a Kódex, hanem a Guide.

Jamie és Godfrey újra együtt


Sziasztok!

Már hoztam egy sor képet a Power of Film gáláról, amin Jamie és Godfrey is ott voltak. De eddig közös képeket nem hoztam, gondoltam, ezek a fotók egy külön bejegyzést is megérdemelnek. 

Jamie már a gála előtt tweetelte, hogy várja a találkozást:


Aztán amikor megvalósult...




Power of Film Gála - Jamie képek


 
 

Power of Film Gála - Godfrey képek


Sziasztok!

Hoztam néhány képet Godfrey-ról, amelyek a Power of Film jótékonysági gálán készültek, Hong Kongban.







Jamie és Godfrey a Power of Film jótékonysági gálán - Videó

2014. március 23., vasárnap

Videó a The Darling Buds Hong Kongi koncertjéről

Random Jamie képek

Most tekintsünk el minden mástól, de még mindig hordja a Morgenstern gyűrűt! :D





Jamie Vine videója

Mi lett A levéllel?


Sziasztok!

Akik régebb óta követik az oldalt vagy más Cassandra Clare rajongói oldalt, azok még régről
emlékezhetnek rá, hogy a Bane krónikák eredetileg nem teljesen így nézett ki. A címekkel elég sokat variáltak, összevontak, kivettek stb.

Eredetileg a tizedik novella egy meglepetés lett volna, amihez nem kaptunk még szinopszist sem, csak annyit tudtunk, hogy egy levél lesz az. Aztán végül nem az lett. 

Viszont egy jó emlékezetű rajongó most rákérdezett Cassie-nél, hogy mégis mi lett volna az a bizonyos levél.

Íme Cassie válasza:

Végül is nem került be a Krónikákba, mert beledolgoztam a Mennyei tűz városába. Tudni fogjátok, ha ahhoz a jelenethez értek. 
Helyette behoztuk Alec és Magnus első randiját, és ez így szerintem sokkal szórakoztatóbb volt. :)

Lily Youtube csatornája és az első videó


Sziasztok!

Lily saját Youtube csatornát hozott létre, és fel is töltötte az első videóját szülinapi lufikkal:


Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets