Blogger Widgets

2014. december 20., szombat

12 nap karácsony: 8. nap - Lehetetlen párosok 2.


Sziasztok!

És akkor még egy mára, F. Dóri alkotása:



Elfeledett találkozás


Magnus ingerülten vágta be maga mögött a bejárati ajtót és lépett ki a félhomályos utcára. Újabb veszekedésen volt túl Camille-lal. A héten ez volt a második és még csak szerda volt. Kezdett elege lenni a nő örökös szeszélyeiből. Dühösen csattogott keresztül a víztócsákon az esős hajnali reggelen. Az éjszakai köd még nem párolgott el, jól lehet a Nap sem mutatkozott még e korai órán.
 Éppen újra és újra átgondolta vitájuk utolsó szavait és arról bizonygatta magát, hogy igen is neki van igaza, amikor ellenállásba ütközött. Az a valaki, akinek neki ment, egy szűk utcából igyekezett kifele, látszólag nem igazán szerette volna, ha észreveszik, mert folyton jobbra és balra tekintgetett, a lámpák fényét pedig elkerülte. A környéken senki nem volt kettőjükön kívül. Magnus gyorsan elmormolt egy bocsánatkérést, ám akkor megtorpant. Úgy érezte ez egy jel. Ahogy jobban megnézte magának a sunnyogó alakot – aki nagyon szerette volna megkerülni őt és tovább haladni a maga dolgára -, felismert benne egy ismerős arcot. Élénkzöld szeme rögtön elárulta.
- Egy Lightwood? Megteszi – gallérjánál fogva megragadta és visszarángatta a sikátorba.
- Azonnal vegye le rólam a kezét! Hé, nem hallja? Ha ezt apám megtudja…
 Gabriel Lightwood elképedten és megdermedve a félelemtől próbálta a kabátja zsebébe tuszkolni új szerzeményét, miközben egy idegen férfi behurcolta a sikátorba. Amint a szer biztos helyen volt, rögtön támadópozíciót vett fel, de feleslegesen, mivel azonnal elvesztette egyensúlyát és a falhoz vágódott. Nem volt fájdalmas, de kellemes sem. A férfi két tenyerét a feje mellé támasztotta és összehúzott szemmel méregette. A pupillája egészen keskeny volt. Valahol biztos látta már, de nem emlékezett rá pontosan hol és mikor. Talán az Intézetben.
 Magnus elgondolkozva nézte az előtte álló fiút. Bár a lámpák fénye elég gyéren ért el az utcáról, de közelről minden vonását ki lehetett venni. Tipikus Lightwood: keskeny orr, hegyes áll, karakteres arc, és azok az ijesztő zöld szemek. Közelebb hajolt hozzá, az elméjével próbált hatni a fiúra. Nem engedte, hogy megmozduljon, akár levegőt is vegyen. Teljesen a hatalmába kerítette.
- Hunyd le a szemed! – utasította suttogva. Megtette. Valószínűleg rettegett tőle, mert a szemhéja remegett, szaporán vette a levegőt.
 Magnus jobb kezével megérintette az arcát. Végigkövette az álla vonalát, álla hegyét mutató- és hüvelykujja közé csippentette. Gyengéden maga felé húzta a fejét, ám mielőtt ajkaikat összeérintette volna egy gondolat furakodott a fejébe. Egy árnyvadász. Egy árnyvadászt akar megcsókolni. Eddig soha semmi jó nem származott még abból, ha árnyvadászokkal lépett kapcsolatba. Mi újat mutathatna neki ez a zöldszemű Lightwood-fiú? Abban a pillanatban rájött, mit akar. Talán mégsem neki volt igaza a veszekedésben. Vissza akart menni Camille-hoz.
 Vett egy mély levegőt és egy gyors varázslattal kitörölte a találkozásuk emlékeit, miközben gyengéden megcirógatta Gabriel arcát. Egész helyes volt. Félreállt és visszasietett abba az irányba, ahonnan érkezett, magára hagyva a még mindig kába Gabrielt. Nem bánta meg, hogy nem fejezte be, amit elkezdett. Úgy érezte, nem éri meg árnyvadásszal kezdeni. Halandóságuk a keresztjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets