Blogger Widgets

2012. december 9., vasárnap

Jace szemének színe a filmben

Sziasztok!

Nem először merül fel ez a kérdés, gyakorlatilag időről időre előkerül a téma, tulajdonképpen nem is ok nélkül. Ezért gondoltam, most szentelünk egy külön posztot Jace szemszínének.

Tehát amit biztosan tudunk, hogy Jace szeme a könyvekben aranyszínű.

Néhány részlet az arany szempárról a Csontváros könyvből:

"- Nem tudsz valami sokat, mi? - kérdezte Jace. Hanyag megvetés su­gárzott aranyszín szeméből."

"Azok után, ami történt, már majdnem el is felejtette, hogy Jace milyen jóképű. Nem volt olyan makulátlan a külseje, mint Alecé, az arca viszont sokkal inkább vonzotta a szemet. Szeme színe az aranyló mézre emlékeztetett, ha rásütött a nap..."

"Jace felé fordult. A naplemente utolsó sugarai aranyló szikrákat vetettek a fiú szemében."

"Jace most ijesztően nyugodt volt. Arca kife­jezéstelen maradt, aranyszínű szeme mélyén azonban tűz égett."

És egy a Hamuvárosból, mert imádom:

"A fiú összehúzta a szemét, pillái alól aranyszínű fény villant; Clary felidézte magában az első találkozásukat, amikor Jace egy aranyszemű, gyilkos oroszlánt juttatott eszébe." 

Tehát Jace szeme arany, ezt tudjuk. És azt is, hogy Jamie Campbell Bower szeme viszont kék. Íme:



Ezért is volt kérdés már a kezdetektől, hogy megtartják-e Jace szemének a színét. És azt mondták, hogy igen. Aztán elkezdődött a forgatás, láthattuk azt is, hogy Jamie kontaktlencsét tesz be. 







És Cassie is azt mondta, hogy igen, Jamie kontaktlencsét használ, és a rajongók is azt mondták, hogy a szeme barna volt. 

Az előzetesből ez viszont kérdéses. Itt pl. határozottan kéknek tűnik a szeme, bár ez még esetleg fakadhat a diszkó fényeiből.




Mert több másik jelenetben sötétbarnának tűnik:






Nem tudni, hogy utólag fognak-e a digitálisan módosítani Jamie szemének a színén, Cassie sem tudta megmondani, bár szerintem ez nem valószínű. 
Viszont ha minden így marad, akkor az elég nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy aki olyan arany szemekre számított, mint amilyen Edwardnak volt a Twilightban, az csalódni fog. 

De hadd mondjam el itt a saját véleményem, mielőtt mindenkit teljesen kiakadna. A Twilight esetében Edward szemének a színe pontosan a másságát hivatott kifejezni. Ha meglátod a szemét, biztos vagy benne, hogy nem sima ember. 
Nyilvánvalóan Jace esetében is a másságot jelzi az arany szempár a könyvekben, méghozzá azt, hogy angyali vér csörgedez az ereibe, és még sokkal angyalibb is, mint egy átlagos Árnyvadász. 
Viszont ez a harmadik részig nem derül ki biztosan. A harmadik részig azt kell hinnünk, hogy tehetséges Árnyvadász, de igazából semmi több, már ami a származását illeti. Az, hogy a szeme színe a filmben ennyire más lenne, rögtön poénokat lőne le. Mert aranyszínű szeme a természetben embereknek nem igazán van. A könyvben még el tudod könyvelni a dolgot némi túlzásnak, ami Jace szemének színét illeti. De ha a filmben akarnának konkrétan aranyszínű szemet, az elég feltűnő lenne. 
Szóval szerintem ezért döntöttek egy köztes megoldás mellett: Jace szeme sima barna lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets