Blogger Widgets

2012. december 21., péntek

12 nap karácsony 8. nap - Simon és Izzy

Sziasztok!

Kisebb technikai zűr miatt nem került fel tegnap Fummie írása. Ezért mindenkitől, legfőképp Fummie-tól elnézést kérek. Nem kaptam meg az emailt, vagy ha megkaptam, elkutyultam valahová a postafiókomba. Nagyon sajnálom!

De most pótolnám, ami elmaradt, tehát akkor következzék Fummie írásai a Simon/Izzy napon. :)



Várni

Kényelmes tempóban sétált a New York-i éjszakában, nem sietett, ráért még, volt ideje a találkozóig, és nem is félt, bármelyik kispályás rablót simán legyőzte volna, ha megtámadják, de eddig még nem találkozott eggyel sem. Valahogy az emberek ösztönösen óvatosak voltak vele. Mielőtt befordult volna a sarkon, már tudta, hogy a lány ott van, ő pedig elkésett. Megint. Érezte parfümjének édes, mámorító illatát, amit a lágy szellő felé fújt, hallotta szívdobogását – ezer közül is felismerte volna –, ahogy türelmetlenül kopog a cipőjével, a bosszús sóhaját.
Próbálta kicsit rendbe szedni magát, hogy ne nézzen ki ilyen hanyagul, lesimította a haját, betűrte a pólóját, de tudta, hiába, neki itt nemsokára vége van. Nem számít, hogy halhatatlan, Isabelle ki fogja nyírni. Amint a lány meglátta a közeledő fiút, olyan képet vágott, mintha egyenesen a szemével akarná felnyársalni őt.
- Simon Lewis! – kiabált rá, mire az említett behúzott nyakkal tette meg az utolsó lépéseket. – Tudom, hogy a te időd végtelen, de az enyém nem, én egyszer meghalok, és nem szeretném a legszebb éveimet arra pazarolni, hogy rád várok, mikor annyi minden mást is csinálhatnék helyette – szidta a fiút, és közben elkezdett fel-alá járkálni előtte.
- Nagyon sajnálom, Isabelle, ígérem, többé nem fordul elő – szabadkozott Simon.
- Persze, ezt minden egyes alkalommal elmondod, de már számon tartani se tudom, hányszor hallottam ezt tőled…
- Ezzel együtt pontosan ötvenhétszer – vágott közbe a fiú, de ahogy kicsúszott a száján, egyből meg is bánta, hogy beleszólt, a lány olyan pillantást küldött felé, hogy szobrokat megszégyenítően állt meg mozdulat közben.
- Látod, ahelyett, hogy ezt számolgatnád, inkább ne késs el! Különben is, most épp mi volt fontosabb, mint én? Bénák Bandája próba? Az ellenséges macskád magadhoz szeretgetése? Netán virágokat szedtél a réten?
- Majom Segg! – válaszolt durcásan Simon.
- MICSODA? – kelt ki magából Isabelle olyan hangon, amit három háztömbnyire is hallottak.
- A bandánk neve most Majom Segg, de ezt már elmondtam a múltkor is, igazán tudhatnád. Egyébként nem, most D&D-ztünk a többiekkel. – A lány akkor se nézhetett volna értetlenebbül, ha kínai beszédet hallott volna. – Dungeons and Dragons – magyarázta a fiú.
- Szóval a kocka hülyeséged meg a haverjaid miatt hagytál figyelmen kívül – állapította meg Isabelle, aztán maga előtt összefonta a karját.
- Nem hülyeség, ez is hozzám tartozik, mint az, hogy napi kétszer vért iszom. Esküszöm, hogy nem direkt késem, egyszerűen csak sosem érzékelem az időt. Ez nem ellened irányul, hidd el – fogta könyörgőre, nem akart a lánnyal vitázni, az utóbbi hetekben minden egyes randijuk előtt eljátszották ezt, és már nem csak ő unta, de látta, hogy a másik is.
- Nem, Simon, beleuntam a várakozásba, egyszerűen elegem van ebből. A vámpírságod semmin nem változtatott, ugyanolyan gyerek vagy, mint előtte. Nem akarok többé arra várni, hogy felnőj. Hívj fel, ha befejezted a pubertást – csalódottan hajtotta le fejét, hangja a már nem volt dühös, sokkal inkább szomorú és fáradt.
- Ne csináld ezt, Izzy, kérlek! – könyörgött a fiú, hasztalanul. Isabelle rá sem nézve fordult meg, és indult el az utcán. Nem akarta, hogy Simon sírni lássa, ő erős volt, démonokat ölt, sosem sírt, azonban a vámpír hallotta az arcán lecsorgó könnyeket, érezte a semmi mással össze nem téveszthető sós cseppek illatát, és tudta, már semmit nem tehet, hogy kiengesztelje a lányt. Ma már nem.
Vámpír vagyok, gondolta szomorúan, én már sosem fogok felnőni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets