Blogger Widgets

2013. augusztus 1., csütörtök

Új honlap!


Sziasztok!

Megújult a film hivatalos honlapja, és azt kell mondanom, egészen elképesztő lett!

A cím a régi: http://www.themortalinstrumentsmovie.com/site/

A honlapról részletes beszámolót és képeket, illetve az újdonságokat a tovább mögött találtok!





Az új honlap egy nagyon egyszerű elvet követ. Az Intézet előttről indulunk, ahogy láthatjátok, és aztán a kapura kattintva belépünk az Árnyvilágba, ahogyan Clary is tette:




Ezután az Intézet egyes helyiségeink megyünk végig, minden helyiségnek megvan a maga funkciója, és ebből következően az, hogy mit kapunk az adott helyiségben. Ezenkívül az egyes helyiségekhez szereplők is tartoznak, a szereplőkre kattintva megkapjuk az adott karakter leírását. 

Az egyes helyszínekhez háttérhangok és sok esetben egy kis narráció is tartozik, ahol egy-egy témáról kapunk egy kis oktatást.

Van ezenkívül egy kör alakú kezelőfelület, amit az alábbi képen is láthattok, ez egyrészt számolja, hogy minden kattintható dolgot megtaláltatok-e, másrészt ennek segítségével könnyebben eljuttok a galériákba, nem kell végigkalandozni az egész Intézetet.

Az előcsarnokból indulunk tovább, két irányba is mehetünk tovább. Ebben a "jelenetben" magáról az Intézetről kapunk egy kis bevezető szöveget.


Én a folyosó felé haladtam tovább, ahonnan a szobák nyílnak. Itt arról kapunk tájékoztatást, hogy minden nagyobb városban működik egy Intézet, ahol bent is laknak az Árnyvadászok, és ahol szükség esetén el lehet őket szállásolni.

A legfeltűnőbb Magnus, ha rákattintotok, kaptok róla egy kis bemutatást. Amire még érdemes figyelni, hogy a falakon képek vannak!


A bal oldali kép Razielt ábrázolja, erre kattintva felugrik a kép nagyobb méretben, amiből kiemelkedik a Kehely, illetve a Végzet Kardját is láthatjuk, de az még nem olyan hangsúlyos, hiszen a Csontvárosban még nincs nagy szerepe. 

Itt Raziel történetét hallgathatjuk meg, és hogy hogyan lettek az Árnyvadászok.


A Raziel melletti képre kattintva pedig visszajuthattok a régi honlapra, ahol az egyes karakterekről és lényekről kaphattok infót.

A következő helyiség a folyosó. Itt megint az Intézetről van szó, hogy hogyan és miért építették. Alec rúnájára kattintva a rúnákról kapunk infót a narrátortól, és bepillantást a könyvbe, minden bizonnyal az Árnyvadász kódexbe, ahol az egyes rúnákról olvashatunk angolul és latinul. (Ezeket igyekszem majd lefordítani nektek.)




Az üvegház, és ki más fogadna minket, mint Jace? Tájékoztatást kapunk, hogy az Intézet legmagasabb helyisége, és itt kapnak helyet a gyógynövények is, amelyeket a gyógyszerekhez használnak.

A honlapon a funkciója a videótár, ami a virágra kattintva jelenik meg.


És mutatnám, hagytak még üres helyet videóknak!


A könyvtárban Hodge fogad minket. A narrátor elmondja, hogy itt vannak az Árnyvadászokkal és más lényekkel kapcsolatos feljegyzések. Felhívnám a figyelmet a háttérzenére! Zongora, bizony! És ugyanaz, ami Madame Dorothea tarotkártyás játékánál is szól.


Raziel szobrára kattintva lehetőséget kapunk, hogy közelebbről is megvizsgáljuk a részleteket, közben pedig a démonokkal folytatott csatáról mesél a narrátor.


Az asztalra kattintva a filmről jönnek be általános infók, mint pl. a szereposztás, a fülszöveg és egy külön fül van a könyvsorozatról is, innen elérhető a megrendelési link, és elolvasható az első 100 oldal a Csontvárosból.


A zárt vitrinre kattintva pedig egy galériát kapunk, a Körről készült képekkel! A zongorára kattintva pedig hangosabban hallhatjuk a zongorazenét, illetve Bach képe ugrik be nagyobb méretben.



A fegyverteremben találjuk - nem meglepő módon a fegyvereket. Itt Izzy fogad minket.


A szoborra kattintva - ha engem kérdeztek, ezt Athéné  - eljuttok a letöltések menüpontba. Háttérképek, Facebook borítóképeket, Twitter témákat és animált gifeket találtok itt.


A fegyverekre kattintva pedig beugrik egy galéria, ahol az Árnyvadászok által használt fegyvereket és eszközöket láthatjátok.


A betegszobáról elég általános dolgokat tudunk meg. De itt kaptak helyet az extrák, ami azt jelenti, hogy minde egyéb kiegészítő oldalt el tudtok érni innen, ami hivatalos. Többek a Mémek városa oldalt és a kvízeket, teszteket is, illetve Madame Dorothea tarotkártyás oldalát.


Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy az extráknál van még egy üres sor! Lehetséges, hogy lesz még más is?


Clary szobájában megtudhatjuk, hogy minden Árnyvadásznak megvan a saját tere, szobája. Itt a fotógaléria kapott helyet. A tükörre kattintva az ugrik be, a földön heverő papírra kattintva pedig a rajzai.


Fent megmaradtak a közösségi megosztó funkciók, illetve az egyes helyszíneket is megtudjátok osztani, ebben az esetben pl. Facebookn az jelenik majd meg, hogy Clary szobájában jártam, természetesen angolul, a képpel és a linkkel. :D
Illetve lehalkíthatjátok külön a narrációt és a zenét is.

Ha mindent megtaláltál, akkor a végén letölthetsz egy háttérképekből álló kollekciót.

Az Árnyvadász kellékes képek kigyűjtve: http://www.vegzetereklyei.net/2013/08/arnyvadasz-kellekek.html
A Körről készült képek kigyűjtve: http://www.vegzetereklyei.net/2013/07/uj-kepek-filmbol-kor.html
A két új fotó Izzyről és Simonról: http://www.vegzetereklyei.net/2013/07/uj-izzy-jelenetfoto.html és http://www.vegzetereklyei.net/2013/07/uj-simon-jelenetfoto.html
Clary szobája: http://www.vegzetereklyei.net/2013/07/clary-szobaja.html

6 megjegyzés:

  1. Most reggel kipróbáltam, végig jártam, a fegyverek, ékszerek és Clary rajzai nagyon tetszettek,még meg is találtam mind a 20 elrejtett valamit, mire lefagyott a gépem... nem bírt az árnyvadászokkal.

    VálaszTörlés
  2. Én most vagyok Clary szobájában, a képeket nézegetem, és a második képnél lefagytam... Mármint. Lehetséges, hogy az Jem és Tessa? :O

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom más hogy van vele, de szerintem a Kör tagjai nem igen néznek ki 17 évesnek. Főleg Hodge. :)
    Amúgy tök szuper lett az oldal! Ügyik vagytok!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik az oldal, imádom és már mind a 6 könyvet elolvastam 3 hét alatt, le nem bírtam őket tenni, úgy izgultam, hogy mi lesz.. :) Most találtam meg az oldalt és szeretnék én is végig menni az Intézetben, de nem találom hol mehetek rá a kapura, valakitől kérhetek segítséget? Vagy már ez a funkció nem él, már 5 év azért eltelt. Előre is köszönöm!!

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets