Blogger Widgets

2013. július 31., szerda

Az Álompasi szavazás - Mi az az IP cím?


Sziasztok!

Akkor most tájékoztató jelleggel kiírom, hogy mindenkinek világos legyen, mert az eddigi szavazások alapján nem így van.

Az IP cím nem a számítógéphez, laptophoz tartozik, hanem az internet hozzáféréshez. Azaz ha otthon van egy internethozzáférésetek, és azt használjátok 3 gépen, attól az még egy IP cím. Ebben az esetben ne szavazzatok mindről külön, mert az egy IP címnek számít, és minden szavazat el fog veszni, mivel ha egy IP címről több szavazat érkezik, akkor egyik sem érvényes!
Ha nem tudjátok, hogy több IP címetek van-e otthon, kérdezzétek meg édesapátokat vagy a bátyót, ők nagy eséllyel fognak tudni válaszolni! 

Abban az esetben tudtok többször szavazni, ha esetleg mindegyik gépen külön internet van, mondjuk mobilinternet. Illetve ezért lehet érvényes az interneteléréssel rendelkező tabletekről, mobiltelefonokról leadott szavazat is. De csak akkor, ha ezeken külön internethozzáférés van, és nem az otthoni Wi-Fi-re csatlakozik a mobil eszköz. 

Ez nyilván azt is jelenti, ha tesó Cortezre akar szavazni, te meg Jemre, akkor meg kell győznöd, hogy az az egy szavazat Jemre menjen! :P

Ami még esetleg játszhat, az a nyilvános net. Ha esetleg McDonald's-ban, plázában, kávézóban vagy más helyen jártok, ahol ingyen Wi-Fi van, azt javaslom és arra biztatlak titeket, hogy szavazzatok egyet onnan is Jemre! Ez biztosan külön IP cím, és még esetleg elő is fordulhat, hogy pont ketten szavaztok onnan, erre kicsi az esély, és egy próbát mindenképp megér!

Tehát akkor hogyan szavazhattok akár többször?
  • Ha otthon több internetelérés is van.
  • Mobilinternettel
  • Mobilról, tabletről
  • Munkahelyről, iskolából
  • Más nyilvános helyekről (pláza, kávézók stb.)

És ne feledjétek!

SZAVAZZATOK JEMRE! 

Kiegészítés! Igen, a rendszer enged szavazni többször is, de ez még nem jelenti azt, hogy a szavazat érvényes is! A szervezők utólag vonják le az érvénytelen szavazatokat! SZÓVAL NE SZAVAZZATOK TÖBBSZÖR, AKKOR SEM, HA ENGEDI, MERT ATTÓL MÉG ÉRVÉNYTELEN LESZ!

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Jó, hogy ezt leírtad! Hajnalban wi-fi ről dobtam egy szavazatot, de most az lb-nél vagyok és mindketten szavaztunk, mert annak a wi-finek más az IP címe. Szóval 3+1 szavazat, mert a Camponában sem maradunk majd internethozzáférés nélkül és annak is más az IP címe. :-)

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets