Blogger Widgets

2013. szeptember 29., vasárnap

A Kör



Raziel Körét Valentine Morgenstern alapította meg, mert megszállottja volt a gondolatnak, hogy minden egyes generációban egyre kevesebb és kevesebb az Árnyvadász. Meg volt róla győződve, hogy ha a Klávé szabadabban használná fel Raziel Kelyhét, akkor több Árnyvadászt lehetne létrehozni.
Ebből kifolyólag elkezdte gyűjteni maga köré az ifjú Árnyvadászokat. Felkarolta a gyengébbeket, a kirekesztettek; a szárnya alá vett mindenkit, aki egy kicsit is segítségre szorult. Később ezek az iskolatársai hűséges barátokká váltak, akikkel így már megoszthatta nézeteit. 
Eleinte Valentine tanárainak is beszámolt forradalmi ötletéről, de azok szentségtörésnek bélyegezték azt, mondván, hogy nem lehet csak úgy eldönteni, kiből lehet Árnyvadász, és kiből nem. Erre Valentine újabb ötlettel hozakodott elő, miszerint változtassanak át minden embert. Ám tanárai erre azt felelték, hogy nem mindenki élné túl a folyamatot. Valentine ezt hazugságnak vélte, szent meggyőződése volt, hogy mindössze csak az elitnek próbálják megtartani a Nephilimek hatalmát, és erről kis csapatát is meggyőzte. Végül így alapították meg a Kört. Feltett szándékuk volt, hogy megmentik az Árnyvadász fajt a kihalástól.

"Ezennel feltétel nélküli hűséget fogadok a Körnek és tanításainak... Készen állok kockára tenni az életemet a Kör érdekében, hogy megőrizzem Idris tisztaságát és vérvonalát, illetve a halandó világ érdekében, amelynek biztonságáért felelünk."


Miután véget ért az iskola, Valentine feleségül vette Jocelyn-t, és elköltöztek Jocelyn családjának birtokára, de a Kör továbbra sem szűnt meg. Egyre terebélyesebb lett, és az addigiaknál is nagyobb hatalommal rendelkezett. Csakhogy addigra már a céljaik is megváltoztak.
Továbbra is a Kelyhet követelték, de Valentine, apja halála után (akit egy vérfarkasok elleni rutinakcióban öltek meg) folyamatosan azt hangoztatta, hogy le kell számolniuk minden Alvilágival, attól függetlenül, hogy megszegték-e, vagy sem a Fegyverszünetet. Azzal érvelt, hogy a világ az embereké, nem a démonoké. 
A Kör tagjai ezek után csapatban vadásztak az Alvilágiakra, azokat keresték, akik akár a legkisebb kihágást is elkövették.
Közben Jocelyn teherbe esett, Valentine pedig egyre furcsább lett, olykor napokra is eltűnt a pincéjükben, hogy démonvérrel kísérletezzen. Miután Jocelyn megosztotta a Valentine-al kapcsolatos félelmeit Luke-kal, az elment parabatai párjához, hogy beszéljen vele, ám Valentine megnyugtatta, hogy a terhes nő csak képzelődik, és elhívta barátját vadászni, ahol tőrbe csalta, és Luke-ot megmarta egy vérfarkas. Ezután Valentine megvetette egykori társát, és egy erdőben magára hagyta egy tőrrel, hogy végezzen magával.

A Fegyverszünet évében Valentine megpróbálta megakadályozni, hogy megújítsák azt, de szavai nem jártak sikerrel, így hát újabb tervet eszelt ki a Körrel. Démonokkal léptek szövetségre, azok készítettek számukra fegyvereket, melyeket észrevétlenül be tudtak csempészni az Angyal Termére. Sőt egy démon segítségével még a Végzet Kelyhét is el tudták lopni, helyére pedig egy másolatot helyeztek.

A Kör a Teremben akart lecsapni az Alvilágiakra. Azt tervezték, hogy megvárják amíg a fegyvertelen Alvilágiak megérkeznek Idrisbe aláírni a szerződést, amit 15 évente újítani kellett, és akkor lecsapnak rájuk. Ám Jocelyn elárulta a férjét, szövetkezett az életben maradt Luke-kal, és előre figyelmeztették a Klávét, valamint az Árnyvadászokat a merényletre. Sajnos még így is rengetegen vesztették életüket a Felkelésben.
Miután Valentine rájött, hogy felesége elárulta, elmenekült, felégette egykori otthonukat, és megrendezte fia, valamint saját halálát. A Kör többi tagja pedig vagy elmenekült, vagy száműzték őket Idrisből.


A Kör ismert tagjai:

Valentine Morgenstern † 
Jonathan Christopher Morgenstern
Samuel Blackwell †
Malachi Dieudonne †
Jocelyn Fairchild
Charles Freeman †
Luke Garroway 
Stephen Herondale †
Celine Herondale †
Robert Lightwood
Magdalena Nővér †(Vasnővér lett)
Anson Pangborn †
Emil Pangborn †
Jia Penhallow
Patrick Penhallow 
Jeremy Pontmercy †
Hodge Starkweather †
Maryse Trueblood 
Michael Wayland †
Amatis Herondale †

3 megjegyzés:

  1. Amatis az nem Luke tesója???

    VálaszTörlés
  2. Amatisnak hívják Luke nővérét de ez az Amatis egy Herondale. Tehát nem ugyanaz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De, ugyanaz. :) A Herondale már az asszonyneve. Tehát Amatis Graymark volt, de miután férjhez ment Stephen Herondale-hez, Amatis Herondale lett. :)

      Törlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets