Blogger Widgets

2015. augusztus 28., péntek

Csontváros nyitójelenet Jace szemszögéből


Sziasztok!

Az új Csontváros kiadás Barnes & Noble verziójában olvashatjuk a Csontváros nyitójelenetét Jace szemszögéből. Cassie most megosztott ebből egy részletet!

A jelenet címe Awake, azaz ébren, és egy Üvegváros idézetből származik. "It was like he was always half-awake where other people were concerned. And then we met you, and he woke up."



A részlet:

Jace elnézett Alec és Isabelle fölött. Egy mondén előtt démont ölni, hacsak nem volt szó közvetlen fenyegetésről, határozott nem-nem kategóriába esett. A mondénoknak nem szabadna tudniuk a démonokról. 
Életében először Jace-nek nem volt ötlete. Nem hagyhatták ott a lányt egy Eidolon démonnal, az biztosan megölné. Ha ott hagyják egyedül az Eidolont, megszökne, és megölne valaki mást. Ha maradnak, és megölik, akkor pedig felfedik magukat. 
- Kábítsd el - mormogta Alec. - Csak... Csapd fejbe valamivel. 
- Menj - kiáltotta Jace a lánynak. - Ha tudod, mi a jó neked, eltűnsz innen. 
De csak még inkább megvetette a lábát. Látta a szemében, mintha felkiáltójelek lettek volna benne: Nem! Nem! 
- Nem megyek sehova - vágta rá. - Ha elmennék, megölnétek. 
Jace-nek el kellett ismernie, hogy ebben igaza volt. - Mit érdekel? - A démon felé bökött a késével. - Ez nem ember, kislány. Talán embernek látszik, és úgy is beszél, mint egy ember, talán még a vére is olyan, mint egy emberé. Igazából viszont egy szörnyeteg.
- Jace! - Isabelle szeme megvillant. Feneketlen volt, fekete és dühös. Isabelle soha nem volt dühösebb, mint amikor Jace azt kockáztatta, hogy bajba vagy veszélybe sodorja magát. És most mindkettőt kockáztatta. Megszegi a Törvényt - Árnyvadász ügyekről beszélni mondénokkal -, és ami a legrosszabb, hogy még élvezte is. 
Volt valami ebben a lányban, a szélfútta, kócos vörös hajában, és a dühös zöld szemében, amitől úgy érezte, mintha a vérében hirtelen puskapor keringene és a lány lenne a gyufaszál.
Mintha csak elég lenne, hogy a lány megérintse őt, és ő rögtön lángra lobbanna. De belegondolva, szerette a robbanásokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets