Blogger Widgets

2013. április 16., kedd

Bane krónikák/CoLS


Sziasztok!

Először is mindenkit szeretnék figyelmeztetni, hogy spoileres, ha még valamelyiket nem olvastad!!! Kékítem is. 

Nagy Malec rajongó vagyok, és tudom, hogy már mindenhol őket látom, de két idézetről is ők jutottak eszembe (igazából többről is, de ezt a kettőt emelném ki), amit ugye Magnus még akkor mondott, amikor Alec még csak meg sem született. 

Van az a rész, amikor Magnus arról gondolkozik, hogy milyen nyelveken beszél. És a következő jár a fejében:

"That was the one tongue he did not speak often. It reminded him of hist mother, and his stepfather – reminded him of the love and the prayer and despair of his childhood. The words of his homeland rested a little too heavily on his tongue, as if he had to mean them, had to be seriuos, when he spoke."

Azaz azok a szavak, amelyeket az anyanyelvén - ami ugye az indonéz - mond, valami plusz jelentéssel bírnak, komolyak. És mit mond a CoLS-ben indonézül? Alecnek azt, hogy szereti.


A másik a következő:

"Magnus had a list of favored traits in a partner - black hair, blue eyes, honest"

Igen, nyilván tudjuk, kire illik rá ez a leírás. :P De külön érdemes megjegyezni, hogy a külön novellában, ami Magnus és Alec első csókjáról szól, Magnus két dolgot emel ki Alecről: hogy a Lightwoodokkal ellentétben kék a szeme, és hogy szintén a Lightwoodokkal ellentétben Alec egyenes, őszinte, kimondja, amit gondol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets