Blogger Widgets

2013. február 6., szerda

Clockwork Princess prológus - Összefoglaló

Sziasztok!

Ígértem, hogy azoknak, akik nem tudnak angolul, hozok egy kis összefoglalót. Egy egy-két mondatos rövidet, kevesebb spoilerrel, és egy valamivel hosszabbat. Így eldönthetitek, mennyit szeretnétek tudni. :)

Tehát akkor a rövid:
A prológus alapvetően két részből áll, de mindkettő a múltban játszódik. Az egyik 1847-ben, és Adele Starkweather történetét meséli el, hogy hogyan sült el rosszul, amikor megkapta az első rúnáját. A prológus másik fele 1873-ban játszódik, és ahogy Cassie ígérte, Jem és Will első találkozását meséli el. 

És akkor a hosszabb:
1847-ben Aloysius Starkweather az unokájával beszélget, Adele Starkweatherrel, akihez éppen érkeznek a Néma Testvérek, hogy megkapja az első rúnáját. (Ami a gyengesége miatt az erő rúna lesz.) Adele fél, a nagyapja pedig próbálja megnyugtatni, hogy nem lesz semmi baj. Aztán a szülei is megjelennek, mindketten pirosban (az Árnyvadász gyerekversből tudjuk, hogy ezt a varázslatokkal kapcsolatos szertartásokkor hordják), aztán megérkeznek a Néma Testvérek is, és rárajzolják az első jelet a kislányra. Azonban Aloysius látja, hogy nem csak a szokásis fájdalmat érzi a lány, de mire közbelépne, a jel már elkészült, és vérzik. 
(Tudjuk, hogy a tízéves kislány beleőrült a dologba, mert még nem volt elég felkészült. Illetve még egy dologra felhívnám a figyelmet a lánnyal a kapcsolatban. Clary középső neve is Adele.)

Aztán ugrunk 1873-ba, Londonba. Charlotte éppen tizenkét éves Willt keresi, aki mindenkitől elzárkózik, és ezúttal is félrevonult mindenkitől, pedig Charlotte figyelmeztette, hogy egy fiú érkezik a Shanghai-i Intézetből. Will közli, hogy őt ez nem érdekli, mire a Charlotte háta mögött álló Jem kuncogni kezd. Will nem viselkedik túl kedvesen, és amikor Jem megjegyzi, hogy örülne egy edzőparternek, közli a vékony fiúval, hogy maximum céltáblának lenne jó a gyakorláshoz, mert úgy néz ki, mint aki a sírból kelt ki. Erre Jem közli vele, hogy már csak pár évig fog élni, és szívesen lesz a fiú céltáblája, mert neki már az sem árthat, hogy Will ilyen rosszul céloz. Aztán megmutatja, hogy ő milyen jól céloz a késsel, és felajánlja Willnek, hogy megtanítja rá. Miután Will megbizonyosodik róla, hogy Jem tényleg haldoklik, beleegyezik, hogy együtt eddzennek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets