Blogger Widgets

2014. október 13., hétfő

Amit a sorozatról tudunk... vagy inkább nem tudunk


Sziasztok!

Nyilván mindenkiben rettenetesen sok kérdés merült fel a The Mortal Instruments tévésorozattal kapcsolatban. A hír egészen friss, ebből következően pedig meglehetősen kevés részletet tudunk. Összegyűjtöttem Cassie válaszait és egy azt, hogy egy német cikk mit ír a sorozattal kapcsolatban. Összességében azt lehet mondani még mindig: fogalmunk sincs, mi hogy lesz. 

A két fő kérdés:
- A Csontvárost folytatják tovább, mintha az lenne a sorozat első része vagy újraforgatják a Csontváros elejétől az egész történetet?
- Lecserélik a szereplőgárdát? 



Az emlegetett német cikk azt sejteti, hogy a Csontváros történetét nem tervezik újra leforgatni. Ezt így nem írják le, de a Hamuváros könyv hosszát elemezgetik, a Csontváros könyvről szó sem esik.
Viszont ezzel totálisan ellentétben Cassie azt írta, szerinte elölről kezdik majd. (Igaz, azt is elismerte, nem sok mindent tud a dologról.)

Ami a szereposztást illeti, a cikkek erre nem térnek ki. Cassie azt válaszolta, hogy nem tudja, lesz-e új szereplőgárda, mindenesetre a legtöbb rajongó úgy gondolja, hogy igen. Ennek pedig az egyik oka a szereplők elérhetősége. A castból többen szerepeltek már tévésorozatokban, ez még nem feltétlenül jelentene akadályt. De például Lily Collins pályafutásának teljesen más szakaszában jár, filmes szerepekre hajt, ebbe nem biztos, hogy belefér egy tévésorozat. A másik probléma az elérhetőség lehet: Lena Headey (Jocelyn) például egy-egy filmes szerep erejéig ki tud szakadni a Trónok harca világából, de ha a két sorozat ütközik, nem is kérdés, melyik szerepben marad meg. 

Amikor Cassie-t arról kérdezték, örül-e a sorozatos hírnek, viszonylag kitérően azt válaszolta: "Nagyon érdekesnek tartom. Imádom a tévét." Aztán egy következő kérdésre már kicsit pozitívabb választ adott: "Szerintem ez nagyon menő. A tévésorozatokban annyi lehetőség van felfedezni a világot."

Cassie arról is szót ejtett, hogy a Pokoli szerkezetek sorozat sikere is a The Mortal Instruments sorozattól függ: ha utóbbi jól teljesít, elindulhat előbbi is.

2 megjegyzés:

  1. Szerintem évadonként egy könyvet valósítsanak meg és akár a pokoli szerkezetekből is lehetne sorozat a tminek a spinoffja :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon erős a gyanúm, hogy ez is az Eragon sorsára fog jutni. Az első könyvből csináltak egy filmet, ami mellékesen szerintem nagyon szánalmasra sikerült (imádom a könyveket, imádom Jace-t és az őt alakító színészt), de azóta néma csönd van. Pedig ebből is lehetett volna akkora sikert kovácsolni, mint az Alkonyat sorozatból. Azért várom a fejleményeket.

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets